Home
English
Acupunctuur
Chiropractie
Neuraal therapie
Aandoeningen
De behandeling
Titerbepaling
Vers voeren
Slideshow
Voorbeeld patient
De kosten
Wie ben ik ?
Contact/afspraak
NIEUWS
Gastenboek
Links
Film acupunctuur
Alg. voorwaarden


 

 

 

Resultaat + Voorbeeld patient

Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van het probleem waarvan uw hond of kat last heeft.

Bij eenvoudige acute klachten kunnen 1à 2 behandelingen afdoende zijn.

Bij klachten die al langdurig aanwezig zijn, zal in de aanvang 1 behandeling per week nodig zijn gedurende 3 à 4 weken om te beoordelen of er een gunstig effect optreedt. Slaat de behandeling goed aan dan kan de tussentijd tussen de behandelingen verlengd worden.

James, de teckel met hernia

James mijn teckel had last van zijn rug, na een dierenarts bezoek waarbij er pijnstillers voor zijn hernia zijn voorgeschreven lijkt het in de dagen erna erger te worden. James trekt zich terug in zijn bench, kreunt veel, laat zijn urine lopen en heeft met momenten dat zijn achterbenen weg vallen.
 
Na de eerste acupunctuur behandeling staat James al steviger op zijn benen maar heeft nog veel pijn in zijn rug en trekt zich nog veel terug er is wel al een langzaam herstel zichtbaar.
 
Na de tweede acupunctuur behandeling een week later kwam James thuis en was volledig hersteld, hij liep recht, was vrolijk en wilde weer met de andere honden thuis spelen.
Om het herstel te behouden is er weer rustig opgebouwd met wandelen. Nu wandelt hij weer 1 a 2 uur per dag vrolijk mee en is hij weer zichzelf.

Mvg,

Katie de Roo

 

Floris, de parson jack russell van bijna 16

Floris was een half jaar oud toen wij hem overnamen. Hij was zoals iedere jack erg energiek, nieuwsgierig en aanwezig. Ik ging met hem dagelijks lang wandelen, hardlopen of balletje slaan of lekker rennen naast de fiets. Kortom een erg actieve hond die bij een actieve baas goed past. Hij liep altijd wel apart met zijn voorpootje, hij zwaaide hem een beetje anders uit dan andere honden dat was ons wel opgevallen.

Voor de rest had hij een stijve trotse tred zoals iedere jack! Vanaf zijn 12e ging het wat minder, hij kwam stijf uit de mand, met hardlopen ging hij bij de eerste brug terug naar huis, hij had er geen “zin”meer in, hij bleek artrose te hebben en met name in dat rare pootje wat uitzwenkt. Afijn, aangepast voer, voedingssupplementen via de dierenarts en zo ging het en tijdje goed. Totdat hij na een lange wandeling op de veluwe weer stijf uit zijn mandje kwam. Er kwamen bij het menu pijnstillers aan te pas, eerst gaven we ze alleen voordat we een “verre” wandeling gingen maken en daarna werd het dagelijks werk.

Op een gegeven moment merkten wij dat hij niet meer zo’n zin in alles had, hij was stijf en stram maar wat wil je hij was inmiddels al 15 jaar. Ik dacht er moet meer zijn dan alleen maar bestrijdingsmiddelen in de goede zin van het woord en ben gaan googelen op internet. Ik las dat er een acupunturist kwam in Leiderdorp voor honden en dacht waarom niet.

 

 

Een hond gaat blanco de behandeling in en je merkt het alleen maar aan zijn gedrag of het heeft geholpen. Na de eerste sessie leek het wel of ik een jonge hond in huis had, blaffend over de dijk rennen, op de bank springen hij had er weer zin in. In het begin hebben we de behandeling 3x vlak achter elkaar uitgevoerd en nu komt hij op herhaling 1x in de 2 maanden als het weer wat minder gaat. Daarnaast krijgt hij nog wat betere voedingssupplementen en dankzij Brenda gaat mijn senior een happy senior time doormaken!!

 

Groetjes van Linda van Vliet & Remco van den Berg en Floris de jack

 

 dierenarts@dierenartspraktijkOoms.nl | 06-20093826